E minunat că ne vizitezi!
Accesați site-ul din STATELE UNITE ALE AMERICII
ACCEPT

Acele canapele minunate.

Ei spun mereu că pentru a ști încotro mergem, este necesar să ne uităm înapoi și să vedem de unde venim. Exact asta am făcut de la Famaliving săptămâna aceasta.

Totul a început când am găsit, întâmplător, această fotografie care atârna prin birou.
Fama Sofás Modelo Gilda
Acesta este modelul Gilda, unul dintre primele modele realizate de designerul nostru Félix López Gil , un nou venit în companie după ce și-a terminat studiile în Design, la sfârșitul anilor 70.

Atunci am decis să scoatem arhivele și să ne scufundăm în vechile noastre cataloage de la mijlocul anilor șaptezeci până la sfârșitul anilor nouăzeci. Acolo am putut aprecia evoluția mărcii noastre în primele două decenii de existență.

Vom dedica această postare începuturilor Fama Sofas și primele sale modele.

În anii șaptezeci, când a fost creată compania, nu prea știam care va fi stilul nostru, aveam puțini oameni în companie și niciunul dintre ei nu avea experiență ca designer, dar asta nu ne-a împiedicat să am început să vizităm Târguri precum Târgul de la Köln sau Târgul de la Milano . Acest lucru ne-a ajutat să obținem referințe și să aflăm mai multe despre piața mobilei, în care eram încă puțin „pești”.

Datorită acestor vizite, au apărut primele noastre două modele,
A 71 și A 72 .
Fama Sofás Modelo A 71 Fama Sofás Modelo A 72

Alte modele de luat în considerare la acea vreme au fost RA-35 , primul grup modular pe care Fama Sofas l-a adus pe piață, GT -20, prima noastră canapea extensibilă, sau Arabia , care s-a inspirat douăzeci de ani mai târziu să lanseze una. dintre „hiturile” noastre, modelul Oasis . Mai jos le puteți compara și le puteți vedea asemănările.

Fama Sofás modelo RA-35 Fama Sofás Modelo GT-20
Fama Sofás Modelo Arabia Fama Sofás Modelo Oasis

Una dintre figurile cheie la acea vreme a fost Juan Martínez. Pentru aceasta, ar trebui să ne întoarcem în 1969, când Félix López Serrano (partenerul fondator al Fama Sofás împreună cu copiii săi Aniceto López și Antonio López) și-a luat un angajament ferm angajând un tânăr care, de abia șaisprezece ani, a îndrăznit să plece. firma in care a fost.lucrand ca tapisor si a inceput o noua aventura la Fama Sofas, asumandu-si o responsabilitate mai mare, lucrand ca tapitar si totodata designer. Numeroase canapele sunt datorate lui Juan și unele la fel de emblematice precum Palma sau primul model al Cadizului . De remarcat că Antonio López, a făcut, de asemenea, primii pași în lumea designului, creația sa colțul Iris .

Fama Sofás Juan Martínez
Fama Sofás Modelo Iris.
Fama Sofás Modelo PalmaFama Sofás Modelo Cádiz
Considerăm această perioadă ca o etapă de învățare și cunoaștere a pieței, cheie în desfășurarea evenimentelor viitoare. Odată cu sosirea anilor optzeci a venit o mare schimbare în Fama Sofas, dar o vom lăsa pentru următoarea noastră intrare.

Și tu? Care dintre modelele noastre vechi vă place cel mai mult?

0 Comentarii
Nu există comentarii

Lasa un comentariu


Últimos Artículos


20/05/2024 Toni López Bautista

Mi número mágico, ¡ya son 7 años!

15/12/2023 Toni López Bautista

Crăciun fericit - Pentru Andreu Gràcia